Vaaran Aihkitalot

Vaaran Aihkitalot Oy on vuonna 1984 perustettu perheyritys. Olemme alusta asti keskittyneet massiivihirsisten talojen valmistamiseen, joten perinteistä rakennustapaa kunnioittavat hirsitalot ovat erityisosaamistamme. Olemme asiantuntijoita laadukkaiden, terveiden ja kestävien hirsirakennusten valmistuksessa.

Tehtaamme ja pääkonttorimme sijaitsee napapiirin tuntumassa Tervolassa.

 

Huippuosaamista ammattitaidolla

Aihkitalot on massiivihirsirakentamiseen erikoistunut yritys. Tuotteemme, massiivinen perinnehirsi, on puoliteollinen tuote, jossa käsityön osuus on suuri. Hirsitaloissamme yhdistyy käsityön parhaat puolet sekä koneellisen työstön laatu ja tarkkuus.

Jotta pystymme rakentamaan asiakkaillemme mahdollisimman kestävän ja pitkäikäisen talon, olemme ottaneet paljon oppia historiasta ja entisajan hirsirakentamisesta, sillä ovathan pääosin vanhimmat säilyneet rakennukset rakennettu hirrestä!

Tietotaitoa ja oppia massiivisesta perinnehirrestä materiaalina on ammennettu tutustumalla mm. vanhojen hirsikirkkojen ja muiden rakennusten rakenteisiin ja materiaaleihin. Entisaikaan arvokkaimpien rakennusten rakentajiksi kelpasi vain parhaimmat hirsimiehet ja hirret veistettiin ylivuotisista puista. Näitä perinteisiä oppeja arvostamme myös Aihkitalojen tuotannossa, jossa puun käsittely ja puurakentaminen ovat perinnetietoamme.

Hirsitalojen valmistuksessa käytämme parasta mahdollista hirsitalon raaka-ainetta; massiivista isoa mäntytukkia, jota käytettiin myös vuosisatoja sitten.

 

Aihkitalot keskittyy laatuun ja asiakkaaseen

Aihkitaloja valmistetaan vuosittain noin 20–25 kpl. Koska hyvälaatuisen raaka-aineen saanti on rajallista ja pidemmällä tulevaisuudessa jopa harvinaisempaa, emme tavoittele jatkuvaa tuotantomäärän kasvua.

Nykyisillä toimitusmäärillä voimme keskittyä asiakkaidemme palvelemiseen ja laadukkaaseen rakentamiseen. Jokainen asiakas ja kohde ovat meille erityisen tärkeitä.

Useimmilla asiakkaistamme on yksityiskohtaisia toiveita talomallinsa suhteen. Valmistamme mielellämme asiakkaiden arkkitehtien suunnittelemia taloja, mutta tarjoamme myös omaa suunnittelusopimustamme. Tällöin arkkitehtimme ja asiakas yhdessä suunnittelevat toiveiden mukaisen talon tai huvilan. Suunnitelmissa otetaan aina huomioon hirsitalojen rakenteelliset ja muut vallitsevat määräykset. Kun suunnitelmat ovat valmiina, teemme niistä tarjouksen, jossa tarjotaan säältäsuojaan toimitus ja asennus.

Lisää toimintatavoistamme täältä.

 

 
pystytys4
rinnetalo