Moderni hirsitalo

Kaipaatko hirsitalon ekologisuutta ja terveellisyyttä modernilla twistillä? Saammeko esitellä Moderni-Aihkit – ne ovat hirsitaloja, joita yhdistää erilaiset näyttävät rakennusratkaisut ja huolella mietityt yksityiskohdat.

Uniikit talot, uniikeille ihmisille

Juuri sinun toiveidesi hirsitalo

Vaaran Aihkitalojen modernit hirsitalot yhdistävät kahden maailman parhaat puolet: koneellisen työstön tarkkuuden sekä perinteistä ammentavan käsityöosaamisen. Kaikki hirsitalomme valmistetaan Suomessa, jykevästä mäntytukista, jota on saatavilla rajallisin määrin. Kunnioitamme harvinaistuvaa ja arvokasta rakennusmateriaalia rakentamalla asiakkaillemme vain parasta.

Moderni-Aihkit jäävät mieleen arkkitehtuuriltaan – vai mitä sanoisit rinteisiin suunnitelluista avarista kerrosratkaisuista tai torneista kierreportailla?

Moderneissa hirsitaloissa yhdistyvät selkeät linjat ja näyttävät ikkunapinnat

 • Meiltä pystytys ja säältä suojaan -asennus
 • Valitse mallistosta tai tuo omat suunnitelmasi

Kysy lisää mallistosta ja palveluistamme

Ota yhteyttä  Pyydä tarjous

Näyttävä julkisivu perinnehirrestä

Oletko unelmoinut selkäelinjaisesta ja tyylikkäästä hirsitalosta? Kantikkaina ja minimalistisina Moderni-Aihkit ovat edukseen myös urbaaneissa olosuhteissa. Suuret ikkunat tuovat valoa sisätiloihin, missä pääset nauttimaat viihtyisistä oleskelutiloista.

Saumattomat ja harmoniset ratkaisut

Moderni-Aihkit ovat saumattomia ja harmonisia kokonaisuuksia, joiden jokainen yksityiskohta on asiantuntijan huolella suunnittelema. Meidän pitkälle hiottu rakennustekniikkamme mahdollistaa yllättävätkin hirsiratkaisut.

Modernit tilaratkaisut mahdollistava aihkihirsi

Tiesitkö, että Vaaran Aihkitalojen erikoisuus on vaihteleva korkeus? Se mahdollistaa modernit tilaratkaisut, sillä seinässä näkyvä höylätty hirsi voi olla 220 tai 300 mm korkea – tai jotain siltä väliltä. Hyvästä syystä aihkihirsiä voi kutsua suomalaisiksi designtuotteiksi; ne ovat uniikkeja verrattuna lamellihirsiin, joista leijonanosa nykypäivän hirsitaloista rakennetaan.

Tutustu tarjontaan

Usein kysyttyä hirsitaloista

 • Mikä on hirsitalon käyttöikä?

  Hyvin hoidettuina massiivihirrestä valmistettujen hirsitalojen käyttöikä mitataan sadoissa vuosissa – Vaaran Aihkitalojen hirsitalot kestävät hyvin isältä pojalle ja sitäkin kauemmas. Pitkäikäisyys vahvistaa hirren merkitystä ympäristöystävällisenä rakennusmateriaalina, onhan hirsitalon elinkaari pidempi kuin itse puun kasvuaika.

 • Ovatko hirsitalot tiiviitä?

  Kaikkien hirsitalojemme suunnittelussa ja rakentamisessa painotetaan talon tiiviyttä ja energiatehokkuutta. Huolella rakennetulla yläpohjaeristyksellä sekä laadukkailla ikkunoilla ja ovilla hirsitalosta saa A-energia­luokan rakennuksen.

 • Miten hirsitalo “hengittää?”

  Hirsi tasaa ilmankosteuden vaihtelua ja pitää huolen, ettei kosteus jämähdä rakenteisiin, ts. rakenne on hengittävä. Usein virheellisesti ajatellaan, että hirren hengittävyys tarkoittaa hirren kykyä siirtää kosteutta sisältä ulos ja toisin päin. Kyse on kuitenkin ilmankosteuden vaihtelun tasaamisesta.

 • Millainen lämmitysmuoto sopii hirsitaloon?

  Kaikki yleisimmät lämmitysratkaisut sopivat myös hirsitaloon. Suosittuja ratkaisuja ovat suorasähkö, puulämmitys, vesipatterilämmitys, maalämpö- tai ilmalämpöpumput sekä näiden yhdistelmät.

 • Mitä eroa on lamellihirrellä ja massiivihirrellä?

  Lamellihirsi koostuu yhteen liimatuista osista, kun taas massiivihirsi on tukkirungosta höylättyä kokopuuta. Ulkonäön kannalta massiivihirsi eroaa lamellista esimerkiksi siten, että lamelli on paljon oksaisempi ja usein puun sydänjuova jää näkyville pintaan.

Siintääkö haaveissasi oma hirsitalo tai hirsihuvila?

Pyydä tarjous

Hirsitalopaketit | Säältä suojaan -asennukset | Perinteiset ja modernit hirsitalot

PYYDÄ TARJOUS
TUTUSTU MALLEIHIN
MIKSI MASSIIVIHIRSI?