Aihki hirsitalo

Vaaran hirsitalojen laatu perustuu luonnon omiin materiaaleihin. Kaikki käyttämämme massiivihirret on valmistettu yhdestä rungosta modernin teknologian avulla, perinteitä kuitenkin kunnioittaen.

Mikä on hirsitalojemme salaisuus?

Hirren kestävyys verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin on huikea. Oikein rakennetun ja huolletun hirsitalon elinkaari mitataan sadoissa vuosissa, kun taas puurunkoisten talojen elinkaari on vain joitain kymmeniä vuosia. Vaaran Aihkitalojen käyttämät massiivihirret on valmistettu yhdestä rungosta modernin teknologian avulla perinteitä kuitenkin kunnioittaen. Ulkonäöllisesti massiivihirsi, jonka oksat ovat sieviä ja pyöreitä, eroaa lamellihirrestä esimerkiksi siinä, että lamelli on paljon oksaisempi ja useasti puun sydänjuova jää pintaan näkyville.

Haaveitasi vastaava hirsitalo massiivihirrestä

Mallistostamme löydät ajattoman kauniit hiristalot sekä näyttävien rakenteellisten ratkaisujen hirsihuvilat.

Laadukas hirsimateriaali pohjoisesta

Raaka-aineena käytämme laadukkaita mäntytukkeja, jotka ovat karaistuneet vuosikymmenten ajan pohjoisen ankarissa luonnonoloissa.

Yli 30 vuoden kokemuksella hirsitalorakentamista

Tarjoamme sinulle yksilöllisen toimitussisällön toiveidesi pohjalta, hirsikehän pystytyksen sekä tehdastakuuna säältä suojaan -asennuksen.

Massiivihirsien vaihtoehdot

Asiakkaan suunnitelmiin sopivilla hirsivaihtoehdoilla voidaan luoda haluttu ilme hirsirakennukselle. Valmistamme massiivihirrestä kahta erilaista hirsiprofiilia, joista asiakkaat voivat valita itselleen sopivan ratkaisun.

massiivihirsi 240x220mm massiivihirsi 240x220mm

HÖYLÄHIRSI MÄNTY 240 x 220 tai 250

HÖYLÄHIRSI KUUSI 240 x 220 tai 250

HÖYLÄHIRSI MÄNTY 220 x 220

HÖYLÄHIRSI MÄNTY 205 x 220

HÖYLÄHIRSI MÄNTY 190 x 195

massiivihirsi 240x220–320mm massiivihirsi 240x220–320mm

PERINNE AIHKIHIRSI MÄNTY 240 x 220-300

vaihtuvakorkuinen hirsi

Nurkkavaihtoehdot

Meiltä löydät perinteisen ristinurkan lisäksi upean tirolilaisen pyrstönurkan ja lohenpyrstönurkan. Ristinurkkia on saatavissa myös lyhennettynä. Hirsinurkan perinteinen ja näyttävä nurkkalaudoitus saadaan silloin upeasti toteutettua. Huomioithan että kaikkia nurkkatyyppien saatavuus riippuu valitusta hirsityypistä.

Ristinurkka perinnehirsi Ristinurkka perinnehirsi
Perinteinen ristinurkka (Perinnehirsi ja Höylähirsi)
Tirolinurkka Tirolinurkka
Tirolilainen nurkkamalli (Höylähirsi)
Lohenpyrstönurkka Lohenpyrstönurkka
Lohenpyrstö (Perinnehirsi)

Massiivihirren edut

Vaaran Aihkitalojen massiivisessa perinnehirressä yhdistyy perinnerakentamisen ja teollisen hirsirakentamisen parhaat ominaisuudet: vahva perinteitä arvostava käsityöosaaminen sekä koneellisen työstön laatu ja tarkkuus.

Lue lisää

Modernit ja perinteiset massiivihirsitalot

Mallistostamme löydät sekä perinteiset että modernit hirsitalomallit, jotka ovat energiatehokkaita ja ekologisia. Rakennusmateriaali, joka yhdistää kaikkia hirsitalojamme, on jykevän kaunis massiivihirsi.

Tutustu vaihtoehtoihin

Hirsitalon rakentaminen

Rakennusprojektisi suunnitteluvaiheen jälkeen teemme sinulle tarjouksen talotoimituksesta säältä suojaan valmiusasteeseen asennettuna, johon voit vielä halutessasi lisätä tavaratoimituksen, mikä sisältää tarvikkeet ja eristeet talon rakentamiseksi lämmöt päälle vaiheeseen.

Tutustu rakentamiseen

Sisustusratkaisut

Lattialaudat, tuppilaidat ja muu sisustuspuutavara – Vaaran Aihkitalojen hirsituotteiden avulla voit entisestään syventää kotisi omaleimaista sisustustyyliä tai tuoda massiivihirsitalon hengen myös muihin kuin hirsirakenteisiin koteihin ja huviloihin.

Inspiroidu

PYYDÄ TARJOUS
TUTUSTU MALLEIHIN
MIKSI MASSIIVIHIRSI?