Perinnehirsi ja sen edut

Vaaran Aihkitalojen massiivinen perinnehirsi yhdistää perinnerakentamisen ja teollisen hirsirakentamisen parhaat ominaisuudet: perinteitä arvostavan käsityöosaamisen sekä koneellisen työstön laadun ja tarkkuuden.

Kestävyys

Massiivisen perinnehirren kestävyys verrattuna muihin materiaaleihin on huikea. Oikein rakennetun ja huolletun aidon massiivihirsitalon elinkaari mitataan sadoissa vuosissa, kun taas puurunkoisten talojen elinkaari on vain kymmeniä vuosia.

Meillä Aihkitaloilla olemme panostaneet massiivihirren kuivaustekniikkaan, jotta yhdestä puusta tehty massiivinen perinnehirsi saadaan teknisiltä ominaisuuksiltaan parhaimmilleen. Mielestämme kuivaus on perinnehirren tärkein tuotantovaihe. Kuivatamme hirsiaihiot kuivaamossa kolme viikkoa, jonka jälkeen hirret tasaannuttamiskuivataan varastossa vähintään kuusi kuukautta. Näin varmistamme, että hirsi kuivaa myös sisältä. Jos tasaannuttamiskuivausta ei tehtäisi, olisi hirsi vain pintakuivaa, mistä pahimmillaan seuraa hirren vääntyminen ja suuri eläminen.

Raaka-aineena toimii järeä mäntytukki, jota käytettiin erityisesti arvokkaimpien kohteiden rakentamisessa jo vuosisatoja sitten. Huolella valitut massiiviset perinnehirtemme ovat laadultaan ja näyttävyydeltään Suomen parhaita. Ne ovat säitä ja sukupolvia kestäviä.

 

Massiivihirsitalossa on hyvä ja terveellinen asua

Hirsitalossa on tutkimustulosten mukaan erittäin hyvä sisäilma. Lämpöä ja kosteutta tasapainottava hengittävä seinärakenne takaa sen, että kotisi sisäilman suhteellinen kosteus on lähes aina sisäilman laadun kannalta paras mahdollinen. Poikkeamat sisäilman laadussa lisäävät huomattavasti sisäilman pölyä, viruksia ja bakteereja. Monille sisäilmaongelmista kärsineille ja niille altistuneille onkin aito massiivihirsitalo ainoa vaihtoehto elää laadukasta elämää.

Hirsi tasaa myös lämpötilan vaihteluja. Hirsiseinä pystyy varaamaan itseensä lämpöä suoraan auringon säteilystä ja toisaalta myös yön viileyttä kesäöinä. Näin hirsi säätää lämpötilaeroja ja vähentää lämmitys- ja viilennystarvetta – hirsi siis säästää energiaa!

 

Aito hirsi on ekologisin

Perinnehirren ekologisuus on huippuluokkaa. Minkään muun rakennusmateriaalin valmistamiseen ei mene niin vähän energiaa ja teollisesti valmistettuja kemikaaleja kuin hirren.

Hirsiseinien valmistuksessa kuluu erittäin vähän fossiilisia polttoaineita. Itse asiassa valmistuksen yhteydessä syntyy sivutuotteena enemmän puhdasta energiaa purun ja hakkeen muodossa, kuin niiden valmistamiseen kuluu.

Lisäksi hirsiseinä toimii hiilinieluna. Seiniin sitoutuu kymmenkertaisesti se hiilimäärä, joka valmistuksessa vapautuu.

Hirsitalon elinkaari on pidempi kuin itse puun kasvuaika. Vuosisatojen päästä, kun hirsitalo on tullut elinkaarensa päähän, ei sen seinistä synny lainkaan ongelmajätettä, vaan puu on 100 % kierrätettävää ja uusiutuvaa materiaalia.

 

Aihki-hirsitalossa on luonnetta

Aihkitalojen raaka-ainetta, riittävän jykevää mäntytukkia, on jo nykyisellään saatavilla rajallisin määrin. Kyseessä on siis harvinaistuva ja arvokas rakennusmateriaali, josta valmistamme asiakkaillemme toiveiden mukaisia kohteita. Jokaisessa Aihkitalossa on siis persoonaa ja luonnetta, aivan kuten asiakkaissammekin!

Myös valitsemamme hirret ovat jokainen omia uniikkeja kappaleitaan, joiden luonnollinen kauneus pääsee oikeuksiinsa hirsiseinässä. Massiivinen hirsiseinä antaa kodille ylvään, mutta viihtyisän ja omaleimaisen ilmeen. Hirsiseinä on samaan aikaan rehellinen ja konstailematon, mutta silti kaikkea muuta kuin vähäeleinen.

Aihkitalot on helppo sisustaa omannäköisekseen. Jos kaipaamasi sisustustyyli on perinteisen rustiikkinen kannattaa sisustuspuutavarakin hankkia Aihkilta. Tuppilautakatot ja leveät lattialaudat ovat todellisia tunnelmanluojia ja kotisi näyttäviä katseenvangitsijoita. Siispä kaikkien rustiikkia rakastavien on syytä tutustua sisustuspuutavaraamme.

Useista ennakkoluuloista poiketen hirsi taipuu kuitenkin myös raikkaan rouheaan, moderniin sisustustyyliin.

Massiivihirsi talolla on satojen vuosien elinkaari

Aihkin perinnehirsi on täyttä tavaraa, kyseessä on yksiaineinen järeä mäntytukki, ilman lisäaineita.

 

 

Aito hirsi on ekologisin

Aihkitalon hirret kuivataan ja tuotantotilat lämmitetään puunkuoresta ja höyläpurusta saatavalla energialla!

Aihki-hirsitalossa on luonnetta

Aihkitalojen massiiviset seinät rakennetaan erikorkuisista hirsistä, mikä entisestään elävöittää seinäpintoja ja tekee niistä mielenkiintoisemmat.

PYYDÄ TARJOUS
TUTUSTU MALLEIHIN
MIKSI MASSIIVIHIRSI?