Hirsihuvilat

Haluatko elää viihtyisää, ekologista ja huoletonta elämää mahdollisimman laadukkaassa ympäristössä? Vaaran Aihkitalojen hirsihuvilat ovat vaikuttavia ilmestyksiä kaikissa maisemissa. Meiltä löydät tarpeisiisi sopivat talomallit joko Loma-Aihki -mallistosta tai Tunturi-Aihki -mallistosta. Lue lisää, niin saat tietää, miksi massiivihirrestä valmistetaan parhaiten elämää kestävät rakennukset.

Kestävä, ekologinen ja terveellinen

Toiveesi ylittävät hirsihuvilat

Hirsihuvilat ovat ainutlaatuisia vapaa-ajanviettopaikkoja, jotka tarjoavat tunnelmaa sekä viihtyvyyttä vuoden ympäri. Vaaran Aihkitalojen hirsihuvilat tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän perinteistä ja modernia suunnittelua. Käyttämämme massiivihirsi takaa hirsirakennukselle parhaat ominaisuudet. Hirsihuvilat ovat talviasuttavia, joten ne sopivat ympärivuotiseen käyttöön.

Vaaran Aihkitalon hirsihuvilat valmistetaan kestävästä, tiheäsyisestä pohjoisen massiivihirrestä, joka on rakennusmateriaalina äärimmäisen laadukas. Loma-Aihki ja Tunturi-Aihki hirsihuvilamallistoista löydät sekä modernia silmää miellyttävät että perinteisemmän arkkitehtuurin ystäville soveltuvat vaihtoehdot.

Emme ole myöhästyneet aikatauluista koskaan, joten toimitusvarmuutemme on huippuluokkaa. Tästä kertovat myös AAA-luottoluokitus sekä 99,8 prosentin asiakastyytyväisyys.

Ekologisen hirsihuvilan elinkaari on pidempi kuin itse puun kasvuaika. Valitse talo, joka kestää sukupolvelta toiselle!

Aihki-hirsihuvilat tehdään aina toiveidesi ja arkkitehdin suunnitelmien mukaan

 • Pystytys ja Säältä suojaan -asennus
 • Yli 40 vuoden kokemus hirsirakentamisesta

Kysy lisää mallistosta ja palveluistamme

Ota yhteyttä  Pyydä tarjous hirsihuvilasta

Moderni hirsihuvila perinteitä kunnioittaen

Vaaran Aihkitalojen hirsihuviloiden suunnittelussa on panostettu tyyliin, käytännöllisyyteen ja mukavuuteen. Tarjoamme useita eri malleja ja pohjaratkaisuja, jotta löytäisimme juuri sinulle sopivan huvilan. Joustava muokattavuus on meille tärkeää, ja toiveesi otetaan huomioon heti suunnitteluvaiheen alussa.

Lisäksi asennusprosessi on suunniteltu mahdollisimman tehokkaaksi ja vaivattomaksi. Meidän kokenut tiimimme on apunasi koko projektin ajan, aina alustavasta suunnittelusta asennukseen asti. Näin varmistamme, että hirsihuvilasi on laadultaan ensiluokkainen.

Vaaran Aihkitalojen hirsihuvilat

Mallistostamme löytyy monenlaisia moderneja hirsihuviloita, jotka kunnioittavat suomalaisia perinteitä. Tunturi-Aihkit ja Loma-Aihkit on suunniteltu vastaamaan pohjoisen haasteisiin. Kaikki mallimme ovat muokattavissa. Teemme myös paljon arkkitehtien suunnittelemia hirsihuviloita ja taloja.

Tavoitteenamme on tarjota sinulle laadukkaita, terveellisiä ja ekologisia ratkaisuja. Käytämme mallistoissamme perinteistä hirsirakentamista, joka on kestävä, energiatehokas ja kaunis tapa toteuttaa nykyaikainen hirsihuvila.

 

Tunturi-Aihkit

Mallistoon kuuluvat hirsihuvilat ja lomamökit ovat täydellinen ratkaisu loma-asumiseen Lapissa ja muualla Suomessa. Komeat ikkunat, kauniit ristinurkat ja monet muut ominaisuudet miellyttävät silmää ja tekevät asumisesta nautinnon. Tunturi-Aihkeja on saatavilla sekä 1- että 1,5-kerroksisina – tilan tarpeesta riippuen.

Loma-Aihkit

Monipuolinen Loma-Aihki -mallistomme kattaa kaikenlaiset loma-asunnot; oli tarpeesi sitten pienempi hirsimökki tai edustuskäyttöön sopiva nykyaikainen hirsihuvila. Malliston hirsirakennuksille on ominaista valoisuus ja avaruus. Suuret ikkunat päästävät luonnonvalon sisään ja tuovat kauniisti esiin massiivihirren parhaat puolet.

Hirsihuvilat mieltymystesi mukaan 

Vaaran Aihkitalot panostaa laatuun ja kestävyyteen. Samalla pystymme tarjoamaan sinulle mieltymystesi mukaisen hirsihuvilan, joka on suunniteltu toiveitasi kunnioittaen. Kaikki tyylisuunnat sopivat meidän tuotantoomme. Valitsemalla meidän hirsihuvilamme voit olla varma, että saat parasta mahdollista työnjälkeä. Käytämme korkealaatuista massiivihirttä materiaalina, mikä takaa erinomaisen lämmöneristyksen. 

Massiivihirren edut

 • Hyvä sisäilman laatu
 • Hyvä lämmöneristys
 • Vahva ja kestävä rakenne 
 • Valmistettu yhdestä puurungosta
 • Kaunis ulkonäkö 
 • Todistetusti pitkä käyttöikä 

Valittavana on erilaisia pohjaratkaisuja ja ulkonäkövaihtoehtoja, jos sieltä ei löydy tarpeitasi tyydyttävää ratkaisua, suunnittelemme sen sinulle räätälöitynä, jotta saat omiin tarpeisiisi soveltuvan talon tai huvilan. Kaikissa malleissamme on huomioitu asumisen mukavuus, toiminnallisuus ja yksilölliset tarpeet. Esimerkiksi suuret ikkunat ja tilavat pohjaratkaisut kuuluvat modernien hirsihuviloidemme vakiovarustukseen. 

Otathan yhteyttä meihin, jos olet kiinnostunut hirsihuvilasta tai haluat lisätietoja malleistamme! Autamme mielellämme löytämään juuri sinulle sopivan ratkaisun.
OTA YHTEYTTÄ

Mitä hirsihuvilapaketin toimitus sisältää? 

Hirsihuvilapaketti tarjoaa kokonaisratkaisun unelmiesi hirsihuvilan toteuttamiseksi. Voimme toimittaa hirsihuvilapaketin asennettuna siihen rakennusvaiheeseen, mikä teille on paras ratkaisu. 

Toimitusvaihtoehdot 

 • Pelkkä hirsikehikon asennus
 • Säältä suojaan -asennus

Tarkemmat yksityiskohdat löydät sivultamme: Toimitussisältö. 

Säältä suojaan –asennus on yksi suosituimmista toimitustavoistamme. Säältä suojaan –asennuksessa huvilaan asennetaan ikkunat ja vesikatto, jolloin rakennuksen sisätilat ovat säältä suojassa. Tämän jälkeen voit keskittyä sisätilojen rakentamiseen. 

Hirsihuvilapaketin sisältöjä voidaan räätälöidä vastaamaan juuri sinun tarpeitasi ja mieltymyksiäsi. Teemme yhteistyötä luotettavien toimittajien kanssa ja saat läpinäkyvän hinnoittelun ilman ylimääräisiä piilokuluja. 

Räätälöinti on tärkeä osa palveluamme, joten älä epäröi kysyä lisää omista toiveistasi ja vaatimuksistasi. Voimme muokata olemassa olevia malleja vastaamaan täydellisesti yksilöllisiä tarpeitasi. 

Miten rakennusprojekti etenee kanssamme? 

Hirsihuviloidemme rakennusprojekti etenee sujuvasti ja tehokkaasti aina ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien. Teemme kanssasi tiivistä yhteistyötä alusta lähtien, jotta saavuttaisimme toivotun lopputuloksen.  

 

Näin projekti etenee kanssamme:   

 • Yhteydenotto ja tarjous 
 • Suunnitteluvaihe 
 • Hirsitalopaketin valmistus
 • Asennusvaihe 

Yhteydenoton jälkeen annamme sinulle tarjouksen, joka perustuu suunnitelmaasi tai ideaasi. Tämän jälkeen voimme tehdä tarkemmat suunnitelmat, ja haet rakennuslupaa tontillesi. Asennusvaiheessa asennamme hirsihuvilan siihen vaiheeseen, mistä kanssasi on sovittu. Tämän jälkeen työ luovutetaan, ja pystyt jatkamaan rakentamista haluamastasi vaiheesta! 

Rakennusprojektin aikana pidämme sinut ajan tasalla työn etenemisestä ja mahdollisista muutostarpeista, jotta projekti pääsee maaliin suunnitellussa aikataulussa. Näin varmistamme, että lopputulos vastaa odotuksiasi ja tarjoaa ainutlaatuisen, laadukkaan hirsihuvilan nautittavaksi vuosiksi eteenpäin. 

Aihkitalot-massiivihirsi Aihkitalot-massiivihirsi

Kysy lisää hirsihuviloiden ammattilaiselta 

Vaaran Aihkitalojen hirsihuvilat ovat ainutlaatuinen ja laadukas valinta lomanviettoon tai pysyvämmäksi asunnoksi kauniissa ympäristössä. Meidän ammattitaitoiset suunnittelijamme ja rakentajamme ovat luoneet monipuolisia ja viihtyisiä hirsihuviloita kymmenien vuosien ajan. Tekemistä helpottaa myös se, että työntekijöidemme vaihtuvuus on vähäinen. Sinun ei tarvitse asioida kokemattoman tai äkkinäisen kanssa, vaan saat aina alan vahvinta ammattitaitoa. 

Älä epäröi ottaa yhteyttä meihin, jos sinulla on kysyttävää huviloistamme, rakennusprosessista tai muista palveluistamme. Ammattilaisemme ovat valmiina auttamaan sinua löytämään täydellisen hirsihuvilan, jotta voit nauttia leppoisasta elämästä luonnon helmassa.
Kysy lisää hirsihuviloista

Perinnehirrestä valmistuu huviloiden aatelia

Moni tietää haluavansa talon hirrestä, mutta millaisesta? Vaaran Aihkitalojen massiivinen perinnehirsi on laatutietoisen asunnon ostajan valinta: siinä yhdistyy perinnerakentamisen salat teollisen hirsituotannon tarkkuuteen. Massiivihirsi tuo sisätiloihin raikkaan rouheaa persoonallisuutta, ja aidosta hirrestä valmistettu seinärakenne on lämpöä ja kosteutta tasapainottava. Oletko sinä valmis hankkimaan elämäsi talon?

Tutustu tarjontaan

Usein kysyttyä hirsihuviloista

 • Mikä on hirsihuvilan käyttöikä?

  Laadukkaat hirsihuvilat, jollaisia Vaaran Aihkitalot rakentaa, voivat kestää satoja vuosia asianmukaisesti hoidettuina ja huollettuina. Hirsihuvilan elinkaari on itse asiassa pidempi kuin rakennusaineena käytetyn puun kasvuaika.

 • Ovatko hirsihuvilat tiiviitä?

  Kun suunnittelemme ja rakennamme hirsihuviloita, panostamme erityisesti rakennuksen tiiviyteen ja energiatehokkuuteen. A-energialuokan rakennuksen hirsihuvilasta saa huolellisesti toteutetulla yläpohjaeristyksellä sekä laadukkailla ikkunoilla ja ovilla.

 • Miten hirsihuvila “hengittää?”

  Usein harhaanjohtavasti ajatellaan, että hirren hengittävyydellä tarkoitetaan hirren kykyä siirtää kosteutta sisältä ulos ja päinvastoin. Todellisuudessa kyse on siitä, että hirsi pystyy vastaanottamaan ja luovuttamaan sisäilman lämpöä ja kosteutta, millä on suora yhteys esimerkiksi asumisen mukavuuteen.

 • Millainen lämmitysmuoto sopii hirsihuvilaan?

  Hirsihuvilaan sopivat kaikki yleisimmät lämmitysratkaisut suorasähköstä puulämmitykseen ja vesipatterilämmityksestä maalämpö- tai ilmalämpöpumppuihin – sekä tietysti näiden yhdistelmät.

 • Minkälainen on moderni hirsihuvila?

  Moderni hirsihuvila on yhdistelmä perinteistä hirsirakentamista ja nykyaikaista suunnittelua. Meidän hirsihuvilamme ovat ekologisia, energiatehokkaita ja laadukkaita. Ne kestävät sukupolvelta toiselle ja ne on suunniteltu nykypäivän tarpeisiin ja mukavuuksiin, kuten suuret ikkunat luonnonvaloa varten ja avoimet oleskelutilat. Yksilölliset ratkaisut tekevät jokaisesta hirsitalostamme ainutlaatuisen.

 • Miksi hankkia hirsihuvila?

  Hirsihuviloissa on monia etuja. Ensinnäkin ne ovat ympäristöystävällisiä, koska hirsi on uusiutuva ja hengittävä luonnonmateriaali. Se sitoo hiilidioksidia ja auttaa vähentämään ilmastopäästöjä. Toiseksi, hirsirakenteet tarjoavat erinomaisen lämmöneristyksen ja lämmönsäilyvyyden, mikä tekee niistä energiatehokkaita. Kolmanneksi, hirsihuvilat ovat terveellisiä asua, sillä ne edistävät sisäilman laatua.

 • Ovatko Vaaran Aihkitalojen hirsihuvilat talviasuttavia?

  Kyllä, meidän hirsihuvilamme ovat talviasuttavia. Ne on suunniteltu kestämään ankaria pohjoisia olosuhteita, ja ne ovat erittäin lämpimiä ja kotoisia myös talvella. Oikein suunniteltu ja rakennettu hirsihuvila tuntuu lämpimältä ja kutsuvalta kaikkina vuodenaikoina. Talviasuttavuus parantaa hirsihuvilan käyttöarvoa ja mahdollistaa joustavan loma-aikojen suunnittelun. 

 • Mitä eroa on massiivihirrellä ja lamellihirrellä?

  Massiivihirsi on hirrestä tehty perinteinen ja vahva rakennusmateriaali, joka on valmistettu yhdestä puusta ja toimii rakennuksen kantavina rakenteina. Se takaa lujan ja kestävän rakenteen. Lamellihirsi puolestaan koostuu useista ohuemmista puukerroksista, jotka on liimattu yhteen tietyssä muodossa. Lamellihirsitaloon käytetään noin 200 litraa liimaa, kun taas massiivihirsitaloon menee vain pari litraa liimaa, jota käytetään hirsien sormijatkoksiin. 

Siintääkö haaveissasi oma hirsihuvila tai hirsitalo?

Pyydä tarjous

Hirsitalopaketit | Säältä suojaan -asennukset | Perinteiset ja modernit hirsitalot

PYYDÄ TARJOUS
TUTUSTU MALLEIHIN
MIKSI MASSIIVIHIRSI?