Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia

Uuden talon ostajalla on usein pää täynnä kysymyksiä, joten me Vaaran Aihkitaloilla päätimme tarjota näistä yleisimpiin vastauksia. Jos jokin jäi kuitenkin vielä askarruttamaan, älä arastele ottaa meihin yhteyttä.

 • Kuinka pitkä on hirsitalon käyttöikä?

  Taitavasti rakennettu ja hyvin huollettu Vaaran Aihkitalot -hirsitalo kestää sukupolvesta toiseen. Perinteisellä massiivihirrellä on toteutettu todistetusti Suomen vanhimmat puurakennukset.

 • Toteutatteko hirsitaloja myös asiakkaan omista suunnitelmista?

  Totta kai! Tämän lisäksi tarjoamme mahdollisuuden valita mieleinen vaihtoehto omasta mallistostamme sekä suunnittelupalvelun, jossa yhdessä asiakkaan kanssa suunnittelemme toiveiden mukaisen hirsirakennuksen.

 • Millaisia rakennuksia Aihkitalot valmistaa?

  Valmistamme omakotitaloja, paritaloja, huviloita sekä suurempia julkisia rakennuksia. Pienempiä saunamökkejä valmistamme yleensä vain talojen toimitusten yhteydessä. Hirsikehikkomme ovat pääsääntöisesti 240 mm vahvoja. Valmistamme arkkitehtuurisesti erityylisiä rakennuksia perinteisestä moderniin, kuitenkin aina perinteitä kunnioittaen.

 • Saako Aihkitaloilta hirsirakennuksia männystä sekä kuusesta?

  Valmistamme hirsitaloja molemmista puulajeista. Kuusikehikkojen saatavuus vaihtelee, mutta juuri nyt meillä on perinnehirttä muutamaan kuusihirsitaloon.

 • Miksi rakentaa massiivisesta hirrestä?

  Tutkimustulosten mukaan hirsitaloissa on puhdas sisäilma, minkä takia hirsitalossa on hyvä hengittää. Hirsi tasaa kaikkina vuodenaikoina sisäilman lämpöä ja kosteutta lisäten asumismukavuutta. Aidon ja yksilöllisen ulkonäön lisäksi massiivinen hirsi on myös ympäristöystävällinen valinta. Massiivisten hirsirakennusten hiilijalanjälki on selkeästi pienin verrattuna muihin materiaaleihin.

 • Mitä tarkoittaa hirsitalon hengittäminen?

  Massiivisella hirrellä on luontainen kyky sitoa ja vapauttaa ilman kosteutta sisätiloihin. Usein käytetään termiä ’hengittäminen’ joka tarkoittaa, että hirsiseinä pitää sisäilman kosteuden miellyttävällä tasolla. Hirsi tasaa siis ilmankosteuden vaihtelua ja estää kosteutta jäämästä rakenteisiin.

 • Mitä eroa on massiivihirrellä ja lamellihirrellä?

  Massiivihirsi on tukkirungosta höylättyä kokopuuta, kun taas lamellihirsi koostuu yhteen liimatuista osista. Seinän lämmöneristävyyden kannalta näissä kahdessa ei ole eroa.

 • Mitä on hirsiseinän painuminen?

  Hirsiseinien painuminen on luonnollinen ominaisuus. Painuminen johtuu puun kuivumiskutistumisesta, kuormituksesta ja saumojen tiivistymisestä. Painuminen on otettu huomioon jo rakennusten suunnitteluvaiheessa.

PYYDÄ TARJOUS
TUTUSTU MALLEIHIN
MIKSI MASSIIVIHIRSI?