Perinteinen hirsitalo

Vetoaako perinteisen hirsitalon puuarkkitehtuuri sinuun? Vaaran Aihkitalojen mallistosta löydät lukuisia vaihtoehtoja, kuten Perinne-Aihkit ja Pirtti-Aihkit, joissa hirsirakentamisen ylväät perinteet ovat vahvasti läsnä.

Koti toiveidesi mukaan

Perinteitä kunnioittava hirsitalo

Vaaran Aihkitalot on Suomen johtava massiivisen perinnehirren asiantuntija. Jos haluat modernin kodin perinteisessä paketissa, me voimme rakentaa unelmiesi hirsitalon tai -huvilan. Yhdistämällä sopivasti ajatonta käsityötä ja modernia rakennustekniikkaa luomme asumisratkaisuja tämän päivän tarpeisiin. Hirsitalo on ekologisesti ajattelevan kodinostajan valinta.

Tältä sivulta löydät perinteitä kunnioittavat hirsitalomallimme. Valitse suosikkisi, jonka voit vielä viimeistellä mieleiseksesi suunnittelijamme kanssa.

Järeästä mäntytukista rakennettiin arvokkaimmat kohteet jo vuosisatoja sitten

 • Pystytys ja Säältä suojaan -asennus
 • Meiltä myös laadukas sisustuspuutavara

Kysy lisää mallistosta ja palveluistamme

Ota yhteyttä  Pyydä tarjous

Perinne-Aihkit

Haluaisitko asua perinteikkään kauniissa hirsitalossa, jossa vuosisatojen aikana kehittynyt hirsirakentaminen pääsee oikeuksiinsa? Silloin suosittelemme 1,5-2-kerroksisia Perinne-Aihkeja, joita löytyy alle 100 m² kokoisista hirsitaloista aina hulppeisiin 300 m² hirsikartanoihin.

Pirtti-Aihkit

Pirtti-Aihkit ovat vakuuttavat lämminhenkisellä tunnelmallaan ja sopivat täydellisesti perinteistä tyyliä arvostaville. Mallistomme kattaa niin pienet kuin suuremmatkin omakotitalot – alle 70 m² yhden makuuhuoneen hirsitaloista suurempiin, yli 170 m² kokoisiin hirsiomakotitaloihin.

Suomalaiseen mielenmaisemaan sopiva koti

Suurin osa suomalaisista suosii omakotitaloasumista muiden vaihtoehtojen edelle. Hirsitalo on se perinteisin vaihtoehto, jossa tyylikäs ulkonäkö paiskaa kättä terveellisen sisäilman kanssa. Hirsitalo sopii hyvin niin metsän siimekseen kuin omakotialueelle, ja sisätilojen rauhalliset yksityiskohdat tuovat ainutlaatuista tunnelmaa arkielämän iloksi.

Tutustu tarjontaan

Usein kysyttyä hirsitaloista

 • Mikä on hirsitalon käyttöikä?

  Kun tavallisen puutalon käyttöikä lasketaan kymmenissä vuosissa, taitavasti rakennetun ja hyvin huolletun Vaaran Aihkitalo -hirsitalon käyttöikä lasketaan jopa sadoissa vuosissa. Todistetusti Suomen vanhimmat puurakennukset on rakennettu perinteisestä massiivihirrestä – samasta rakennusmateriaalista, josta Vaaran Aihkitalojen -hirsitalot rakennetaan.

 • Ovatko hirsitalot tiiviitä?

  Vaaran Aihkitalojen hirsitalojen energiaratkaisut ovat yhtä toimivia kuin muidenkin talotyyppien: hirsiseinä itsessään on tiivis, ja kun yläpohjaeristys rakennetaan huolella ja ikkunat sekä ovet ovat laatutavaraa, hirsitalosta tulee A-energialuokan rakennus.

 • Mitä hirsitalon hengittämisellä tarkoitetaan?

  Hygroskooppisena materiaalina puu pyrkii aina tasapainokosteuteen ympäröivän ilman kanssa; massivihirrellä on siis luontainen kyky sitoa ja vapauttaa ilman kosteutta sisätiloihin. Näin ollen hirsitalon hengittämisellä viitataan hirsiseinän kykyyn tasata ilmankosteuden vaihtelua.

 • Millainen lämmitysmuoto sopii hirsitaloon?

  Hirsitalon lämmitysratkaisun valinnassa sinun ei tarvitse murehtia rajoituksista, sillä kaikki yleisimmät lämmitysratkaisut sopivat hirsitaloon. Suosittuja ratkaisuja ovat esimerkiksi vesipatterilämmitys, maalämpö- tai ilmalämpöpumput sekä aurinkopaneelit tai näiden yhdistelmät.

Siintääkö haaveissasi oma hirsitalo tai hirsihuvila?

Pyydä tarjous

Hirsitalopaketit | Säältä suojaan -asennukset | Perinteiset ja modernit hirsitalot

PYYDÄ TARJOUS
TUTUSTU MALLEIHIN
MIKSI MASSIIVIHIRSI?